Feyenoord prutst in slotfase

sport
0
9 aug '00

Feyenoord leek op weg naar een keurig resultaat in de eerste wedstrijd van de derde kwalificatieronde van de Champions League, maar kreeg uiteindelijk de kous op de kop. Tegen Sturm Graz werd gegokt op een 1-1 resultaat, maar in de negentigste minuut veroorzaakte Ferry de Haan de tweede strafschop voor de Oostenrijkers die daardoor met 2-1 zegevierden.

De Rotterdammers startten goed en konden binnen vier minuten al juichen na een schot van Igor Korneev. De Rus had wederom de voorkeur boven Julio Cruz gekregen om de spitspositie in te vullen, terwijl trainer Bert van Marwijk aan de linkerkant Peter van Vossen had opgesteld ten faveure van Leonardo. Na de goal kwam Sturm Graz beter in de wedstrijd en dat resulteerde in de gelijkmaker in de 19e minuut. Markus Schopp benutte een strafschop. Vervolgens kregen beide partijen kansen op een voorsprong, maar bleken de twee doelverdedigers in een goede vorm te steken. De tweede helft had aanmerkelijk minder vertier te bieden aan de toeschouwers. Feyenoord trok het duel naar zich toe en had ook mogelijkheden om in een comfortabele zetel de thuisreis te aanvaarden. De ploeg van Van Marwijk benutte de kansen echter niet en ging zelfs aan het slot van de wedstrijd opzichtig in de fout. Ferry de Haan veroorzaakte een overbodige strafschop die door Schopp werd verzilverd, terwijl kort daarna de ingevallen Julio Cruz zich niet kon beheersen en een tegenstander natrapte. De Argentijnse spits kreeg een terechte rode kaart en mist in elk geval de return die door Feyenoord gewonnen moet worden om aan de lucratieve Champions League te mogen deelnemen.