Italie weert buitenlands eten

buitenland
158
2 feb '09
De regering van Silvio Berlusconi staat volledig achter de campagne.

Italiaanse steden gaan kebabs, sushi en ander buitenlands eten van het menu schrappen om de culinaire traditie en eigenheid van Italiaans eten te waarborgen. Dat meldt onder meer de Italiaanse nieuwssite Virgilio Notizie. Lucca en Milaan hebben het voortouw genomen.

Zo worden geen vergunningen meer afgegeven aan mensen die een zaak met buitenlands eten willen beginnen. Het is echter onduidelijk wat met 'buitenlands' wordt bedoeld, want Franse restaurants zouden wel getolereerd worden. De Sicilaanse keuken zou teveel Arabische invloeden bevatten en daarom ook op de zwarte lijst staan.

De regering van Silvio Berlusconi staat volledig achter de campagne. "Stop met het importeren van containerladingen vlees en vis van wie weet waar", zei de Italiaanse minister van Landbouw, Luca Zaia, die naar eigen zeggen nog nooit een kebab heeft gegeten. Hij geeft de voorkeur aan het eten van gerechten uit de streek Veneto, waar hij vandaan komt. "Ik weiger zelfs om ananas te eten." Linkse politieke partijen en topkoks hebben de campagne al als gastronomisch racisme bestempeld, aldus spitsnieuws.nl.

© MAROKKO.NL 2009
italie silvio berlusconi eten restaurants culinaire traditie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?