Marokko waarschuwt bekeerders

buitenland
361
12 mrt '10
De Marokkaanse regering heeft donderdag gewaarschuwd streng op te zullen treden tegen bekeerders ,,die spelen met religieuze waarden''.

 Dinsdag werden twintig christelijke zendelingen het land uitgezet, onder wie zeven Nederlanders. Zendingswerk is illegaal in Marokko. De Marokkaanse waarschuwing geldt niet alleen voor christenen, maar ook voor de radicaalislamitische beweging Salafia Jihadia en een aantal sjiitische moslimgeleerden. Het merendeel van Marokko is soennitisch moslim.

Volgens demissionair minister van Buitenlandse Zaken, Maxime Verhagen, zijn de uitgezette Nederlanders mensen die al vele jaren in Marokko in alle rust kinderen hebben opgevangen voor wie de ouders niet meer kunnen zorgen.

Open Doors
De Nederlandse organisatie Open Doors, die opkomt voor vervolgde christenen, liet weten dat onder de uitgezette zendelingen Nederlandse en Britse echtparen zijn die Marokkaanse kinderen hebben geadopteerd.

Minister Khalid Naciri van Communicatie heeft laten weten dat de zendelingen misbruik hebben gemaakt van de armoede in sommige gezinnen.

De zendelingen zouden zich hebben ontfermd over de jongste gezinsleden, wat in strijd is met de adoptieprocedures voor in de steek gelaten kinderen of wezen. De kinderen zijn inmiddels in weeshuizen geplaatst.

Verschillende christelijke en joodse religieuze leiders in Marokko hebben bekeren veroordeeld. Ze prijzen Marokko als een tolerant land. aldus ad.nl.

© MAROKKO.NL 2010
bekeerders marokko regering zendingswerk maxime verhagen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?