Mishandelde Marokkaanse mag Frankrijk weer in

buitenland
13
14 mrt '10
Ze vreesde voor een gedwongen huwelijk, werd door haar broer met de stofzuigerstang afgeranseld en uiteindelijk door Frankrijk naar haar geboorteland uitgewezen.

Nu heeft het trieste verhaal van een jonge Marokkaanse toch nog een happy end gekregen. De 19-jarige Najlae Lhimer kon vandaag dankzij een beslissing van president Nicolas Sarkozy naar Frankrijk terugkeren. "Ik ben ongelooflijk gelukkig", zei de jonge vrouw bij haar aankomst op de Parijse luchthaven Orly.

Gedwongen huwelijk ontlopen
De zaak van Najlae Lhimer had de afgelopen weken bij vele Fransen verontwaardiging uitgelokt. Ze was in de zomer van 2005 na een vakantie bij verwanten in Frankrijk gebleven om een gedwongen huwelijk te ontlopen. Ze verbleef tijdens de week in een internaat, maar moest het weekeinde steeds bij haar eveneens in Frankrijk wonende broer doorbrengen. Die mishandelde haar steeds vaker, op het laatst zelfs met een stofzuigerstang.

Geen verblijfsvergunning
Toen de 19-jarige jonge vrouw zich uiteindelijk uit wanhoop tot de politie wendde, stelden de ambtenaren vast dat ze niet over een verblijfsvergunning beschikte en wezen haar onverwijld naar Marokko uit. Op de Wereldvrouwendag toonde Sarkozy evenwel groothartigheid en liet haar terugkeer toe. Volgens mensenrechtenorganisaties is deze zaak slechts een van de vele waarin de Franse politie mishandelde vrouwen zonder verblijfsvergunning heeft uitgewezen, aldus hln.be.

© MAROKKO.NL 2010
najlae lhimer marokkaanse frankrijk sarkozy mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?