Marokko polst Hari voor Spelen

sport
18
16 mrt '10
Het Marokkaans Olympisch Comité heeft Badr Hari benaderd om als bokser deel te nemen aan de Olympische Spelen in Londen (2012).

 De 25-jarige K-1-vechter, een Amsterdammer van Marokkaanse afkomst, heeft het aanbod in overweging genomen. ''Badr staat er niet negatief tegenover en vindt het een grote eer dat hij gevraagd is'', laat Hari's manager Simon Rutz weten. ''Badr moet zelf beslissen. Ik kan me voorstellen dat deelname aan de Spelen voor hem een leuk avontuur is. Hij kan boksen als geen ander en wie weet dat hij in Londen een kanshebber voor eremetaal zal zijn.''

De komende tijd blijft de focus van Hari in elk geval op het kickboksen liggen. ''Daar verdient hij een aardig centje mee. Een overstap naar het amateurboksen zou een behoorlijke investering zijn, maar er valt ook altijd wel wat te combineren'', aldus Rutz. Voor het geld hoeft Hari dus niet aan een olympische missie te beginnen. Naast de grote uitdaging zou zijn liefde voor Marokko de (super)zwaargewicht kunnen doen besluiten op het voorstel van het Marokkaans Olympisch Comite in te gaan.

Hari betreedt binnenkort twee keer de ring voor een K-1-partij. Hij neemt het op zaterdag 3 april in Yokohama op tegen de Wit-Rus Alexey Ignashov. Op 29 mei wacht Hesdy Gerges als tegenstander in de Amsterdam ArenA. De relatief onbekende Gerges declasseerde vorig jaar de Russische topper Ruslan Karaev, terwijl hij op punten verloor van Sem Schilt. Saillant detail is dat Gerges wordt begeleid door Thom Harinck, de oud-trainer van Hari, aldus telegraaf.nl.

© MAROKKO.NL 2010
marokko olympisch comite badr hari simon rutz ignashov
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?