Makers 'Southpark' met de dood bedreigd

buitenland
0
20 apr '10
Tray Parker en Matt Stone, de makers van de animatieserie 'Southpark', worden op een aantal radicaal islamitische weblogs met de dood bedreigd.

Aanleiding voor de bedreigingen is een recente aflevering van de show waarin de profeet Mohammed (Vzmh) in een berenpak getoond wordt.

Volgens een andere weblog is het bericht door een jonge Amerikaanse jongen geschreven. Ook via Twitter uit de jongen vervloekingen aan het adres van Trey Parker en Matt Stone. Volgens de schrijver is de blog geen bedreiging, maar een waarschuwing. Aan het einde van het bericht maakt hij echter enkele zakelijke adressen en de woonplaats van de makers bekend.

Het bericht wordt kracht bijgezet door foto's waarop Theo van Gogh vermoord op straat ligt. Het bijschrift van de foto luidt: ''Theo van Gogh; zijn Trey Parker en Matt Stone dat vergeten? We waarschuwen dat wat ze doen idioot is. Ze zullen eindigen als Theo van Gogh als ze zo doorgaan.''

Opvallend genoeg wordt in de berichten ook Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali met de dood bedreigd. De twee Nederlanders moeten volgens de site 'met het zwaard worden getroffen'.

Al sinds het ontstaan van de serie in 1999 doen de makers zo nu en dan stof opwaaien. Eerder figureerde al Jezus, Bhudda, de duivel en Saddam Hussein in de show, aldus ad.nl.

© MAROKKO.NL 2010
tray parker matt stone southpark moslims bedreiging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?