Marokkaanse getuigen corruptiezaken beter beschermd met nieuwe wet

buitenland
7
27 okt '11
Getuigen, deskundigen, slachtoffers en informanten die te maken hebben met omkoping, verduistering en machtsmisbruik moeten volledige bescherming genieten.

Een nieuwe wet moet deze mensen beschermen, maar ook hun families moeten bescherming genieten. Zo wil Marokko de strijd tegen omkoping, corruptie en misbruik van subsidies tegen gaan. De nieuwe wet is slechts een nieuw middel in een reeks maatregelen die bijvoorbeeld corruptie moet bestrijden. De nieuwe wet moet de communicatie van de beschermde met de politie verbeteren, zijn of haar identiteit moet geheim blijven en ook diens woonplaats moet beter gecontroleerd worden. Als het nodig is moet er een nieuwe woonplaats gezocht worden.

Marokko wil er zo alles aan doen om het voor mensen aantrekkelijker te maken om wanpraktijken bij bijvoorbeeld gemeentebestuurders te melden. De nieuwe wet moet iedereen het recht geven om beschermd te worden die bijvoorbeeld getuige is in een strafzaak. Nu merkt de Marokkaanse justitie nog teveel angst bij de bevolking om criminaliteit te melden of tegen te getuigen.

© Hespress 2011
nieuwe wet marokko
bescherming
justitie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?