Saida: Van Marokko tot de Coentunnel

algemeen
3
3 nov '11
Momenteel werkt Saida mee aan de bouw van de Tweede Coentunnel.

“Mijn broer zei altijd tegen mij dat wiskunde en techniek niets voor meisjes was. ‘Dat snap jij toch niet’, riep hij dan.” Dat is voor de 37-jarige Saida El Hani de drijfveer geweest om juist van die vakken haar werk te maken. Op de Banenbeurs van 2010 vond de Marokkaanse El Hani haar huidige werk bij Croon Elektrotechniek. Momenteel beheert ze de inkoop van de materialen voor de bouw van de Tweede Coentunnel. “Ik bestel alle materialen die nodig zijn voor de bouw. Ook komen er monteurs naar mij toe als ze bijvoorbeeld een speciale klem nodig hebben, die moet ik dan voor ze zoeken en bestellen.”

Voordat El Hani bij Croon be­gon, werkte ze bij Baas BV, een soortgelijk bedrijf en later bij KPN. Op de Banenbeurs vertelde ze over haar werkervaring. “Baas BV bleek een soort zusterbedrijf van Croon te zijn. De sollicitatie verliep heel soepel. De personeelsmanager kende mijn verhaal en is gaan overleggen met zijn collega’s en heeft mij uitgenodigd en aangenomen.” Croon is volgens haar een be­drijf waar veel doorgroeimogelijkheden zijn. “Je kunt er veel op­leidingen volgen. Daarom wilde ik er graag werken. In Marokko heb ik mijn universiteit nooit afgemaakt, dat kan ik nu gaan doen.”

“Met dit werk doe ik veel technische kennis op over de materialen die bij de bouw worden ge­bruikt. Op de universiteit krijg je vooral de theorie. Als ik straks een opleiding tot werkopleider heb gevolgd, dan beheers ik beide aspecten van het vak.” Het doel van El Hani is om uiteindelijk werkvoorbereider te wor­den. “Ik wil de tekeningen ma­­­­­ken en de instructies schrijven voor de monteurs.” Nu werkt ze vooral achter het bureau, maar als werkvoorbereider zal El Hani veel op de bouw zijn. “Je moet natuurlijk regelmatig kijken of je tekeningen kloppen en of jouw plannen op de juiste manier op­ge­volgd worden.”

© Metronieuws 2011
saida el hani
coentunnel
marokko
croon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?