Mientjes zaak in Marokko wederom uitgesteld

marokko
6
17 nov '11
Fouad el M. zei woensdag in de rechtbank in het Marokkaanse Nador dat hij te ziek was om een verklaring af te leggen, meldt het Openbaar Ministerie in Arnhem.

El M. staat terecht voor de moord in februari 2003 op de twee bejaarde vrouwen uit Nijmegen, allebei Mientje geheten. El M. vluchtte nog op de dag van de moord via Spanje naar Marokko. Zeven jaar later werd hij gepakt in Casablanca op verzoek van de Nederlandse justitie. Aan het begin van de zitting gaf de verdachte aan zich zo ziek te voelen dat hij niet in staat was te verklaren. Hij wilde uitstel. De rechtbank verwierp dat verzoek, omdat uit een gezondheidsverklaring bleek dat de man gezond genoeg was om de behandeling bij te wonen. Hierop legde de advocaat van El M. de verdediging per direcht neer.

De verdachte kreeg een nieuwe advocaat toegewezen, die vervolgens om uitstel vroeg om het dossier te kunnen bestuderen. De inhoudelijke behandeling vindt volgende week woensdag plaats. Eerder werd de zaak al meerdere keren uitgesteld, onder meer omdat de advocaat van de verdachte om meer tijd had gevraagd en omdat er een extra processtuk aan het dossier was toegevoegd.

© NOVUM 2011
fouad el m.
mientjeszaak
marokko
nador
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?