Vrouw krijgt doodstraf voor hekserij (sihr)

buitenland
32
12 dec '11
Het Saoedisch ministerie van Binnenlandse Zaken kondigde de executie van een vrouw aan.

Vandaag meldt het ministerie dat het gaat om een veroordeling voor hekserij en tovenarij in de provincie Mazda in de Jawf regio in het noorden van Saoedi-Arabië. In het islamitische land gelden strenge regels met betrekking tot tovenarij (sihr). Zo werd een man kort geleden nog onthoofd voor tovenarij. Waarschijnlijk staat de vrouw hetzelfde te wachten.

Het Saoedische Press Agency meldt dat de vrouw een eerlijk proces heeft gekregen en dat het oordeel vandaag gevallen is. Ook de Hoge Raad heeft ingestemd met de straf.

Bron: Hespress

UPDATE:

De Saudische autoriteiten hebben een vrouw ter dood gebracht die was veroordeeld voor het beoefenen van tovenarij. Dat heeft het Saudische ministerie van binnenlandse zaken maandag bekendgemaakt. Welk misdrijf de vrouw precies zou hebben begaan is niet bekendgemaakt, maar het in Londen gevestigde dagblad al-Hayat meldde op basis van de Saudische religieuze politie dat de vrouw zich had voorgedaan als genezeres. Ze zou haar patiënten zeshonderd euro per behandeling hebben laten betalen.

De vrouw, een zestiger, werd in april 2009 opgepakt en hoorde een Saudisch hof het doodvonnis tegen haar uitspreken. Dit jaar zijn volgens een telling van Associated Press in Saudi-Arabië 76 mensen, onder wie drie vrouwen, ter dood gebracht.

© NOVUM 2011
saoedi-arabië
binnenlandse zaken
mazda
jawf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?