Marokko rolt bizarre sekte op

buitenland
24
8 mrt '12
In Marokko is de leider van een sekte aangehouden die beweerde 'Mahdi' te zijn.

De sekte had een leider die zichzelf als heilig bestempelde en maakte dankbaar misbruik van de naïviteit van de Marokkaanse bevolking. Zo zijn in Taourirt, Oujda en Essaouira aanhangers van de 'Mahdi' gesignaleerd. Een bron van het ministerie van Binnenlandse Zaken meldde dat de leden een perverse leider gehoorzaamden die de gemeenschap voor heeft gelogen. Zo dwong hij hun namen te veranderen, zich te ontdoen van hun eigendommen en deze te schenken ten behoeve van de groep, zo meldt Hespress.

Ook waren er allerlei voorwaarden om geslachtsgemeenschap te hebben terwijl leden al getrouwd waren. Zo moesten stellen bijvoorbeeld toestemming vragen om geslachtsgemeenschap met elkaar te hebben. Ondanks de rariteiten kon de leider op veel symphatisanten rekenen in binnen en buitenland. De bron meldde dat de leider 'veel sommen geld uit het buitenland kreeg', die de leden moest helpen bij problemen.

De sekteleider en een aantal leden mogen zich nu verantwoorden voor de Marokkaanse rechter. Marokko kampt al langer met afwijkende sektes en de daarbij horende rituelen zijn zorgwekkend te noemen. Deze sekte ging schuil onder de naam 'Djam3iya Mahdawi'.

© Redactie 2012
marokko
selte
mahdawi
oujda
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?