Homohuwelijk in grondwet verboden in North Carolina

buitenland
110
9 mei '12
Kiezers in de Amerikaanse staat North Carolina hebben dinsdag ingestemd met een wijziging van de grondwet, waardoor het huwelijk vanaf nu gedefinieerd wordt als een verbond tussen een man en een vrouw.

Daarmee is North Carolina de dertigste staat die het homohuwelijk feitelijk verbiedt. Ruim zestig procent van de inwoners van North Carolina heeft voor de wijziging gestemd. Tami Fitzgerald, die met haar organisatie Vote FOR Marriage NC voor invoering van de grondwetswijziging streed, zei dat hiermee een duidelijk signaal is afgegeven dat het huwelijk slechts een verbintenis kan zijn tussen een man en een vrouw. "Het hele punt is gewoon dat je niet de aard van Gods ontwerp gaat aanpassen, omdat een groep volwassenen dat eist."

Leden van het kabinet van de Amerikaanse president Barack Obama hebben de afgelopen tijd hun steun betuigd aan het homohuwelijk. Ook voormalig president Bill Clinton riep de kiezers in North Carolina op tegen de wijziging te stemmen. Voorstanders van de wijziging zonden spotjes op televisie uit, hielden toespraken en organiseerden protestmarsen, met succes, zo is gebleken.

© NOVUM 2012
north carolina
homohuwelijk
tami fitzgerald
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?