Galatasaray wil niet wachten op Amrabat en richt zich op Assaidi

sport
1
7 jun '12
Galatasaray zet zijn zoektocht naar aanvallers de komende maanden intensief voort. De Turkse kampioen is met name uit op het aantrekken van offensieve vleugelspelers.

Bij voorkeur spelers met een voetbalopleiding in de stijl van de Nederlandse school. Eén van de spelers die al ruim een halfjaar in de belangstelling van 'Gala' staat is Nordin Amrabat. De club van de aanvaller, Kayserispor, weigert echter nog altijd mee te werken aan een transfer. De oud-speler van PSV en VVV-Venlo werd in de wintermaanden door zijn club zelfs enige tijd uit de eerste selectie gezet, maar sloot in de terugronde weer aan bij zijn club.

Fatih Terim, trainer van Galatasaray, is een fan van Amrabat. Tot een transfer kwam het, ondanks een miljoenenbod van de Turkse topclub, nog niet. Amrabat heeft zijn buik er inmiddels vol van. De aanvaller wil naar Galarasaray. Die boodschap deelde hij in de winter ook mee aan het bestuur van Kayserispor. Uiteindelijk werd besloten om in de zomer opnieuw te praten over de overgang.

"Dat is nog altijd niet gebeurd. Genoeg is genoeg. Voor mij is het boek Kayserispor gesloten", zegt Amrabat in de Turkse media. Of Galatasaray het geduld op kan brengen in de 'zaak Amrabat' is nog maar de vraag. De club zou reeds op zoek zijn naar alternatieven. Eén van de spelers die de Turkse club op het spoor is, is sc Heerenveen-aanvaller Oussama Assaidi.

Galatasaray bekeek de aanvaller in Friese dienst niet alleen, ook won het informatie in bij diverse partijen. Zo gaf onder meer Eric Gerets een positief referentie af over Assaidi. Reden voor Galatasaray om te informeren naar de vraagprijs van de Marokkaans international. Heerenveen wil naar verluidt een bedrag van acht tot tien miljoen euro ontvangen, 'Gala' denkt aan zo'n zes miljoen euro.

© Voetbalprimeur 2012
marokko
assaidi
amrabat
galatasaray
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?