Premier Marokko is 'slechtverdiener' maar tevreden

buitenland
23
13 jun '12
De premier van Marokko heeft tegenover zijn partij laten weten dat hij slechts 50.000 dirham zou ontvangen voor zijn werkzaamheden.

Het bedrag dat hij maandelijks gestort krijgt komt neer op ongeveer 4900 euro en is daarmee bij lange na niet een van de grootverdieners van alle Afrikaanse premiers. Daarbij stort hij elke maand een vijfde deel van zijn salaris op de rekening van de PJD-partij en schenkt hij daarnaast nog 3000 dirham aan de beweging van de Eenheid en Hervormingen. Tijdens de speech maakte Benkirane duidelijk dat zijn verantwoordelijkheden groter zijn maar zijn levensstijl is hetzelfde gebleven.

De premier staat zwaar onder druk door de gestegen brandstofprijzen maar raadde zijn partij desondanks aan 'weg te blijven van belastinggeld maar zo dicht mogelijk bij de bevolking' te staan. Velen vroegen zich echter af waarom de premier zijn privéleven bespreekt tijdens de partijbijeenkomst. Bij een vorige vergadering zei de minister van Justitie, Mustapha Ramid, het salaris van ministers met 10% te willen verlagen.

Op die manier moeten de ministers hun steentje bijdragen tijdens de economische crisis. Maar zijn collega's liepen daar logischerwijs niet voor warm volgens Marokkaanse media.

© Redactie 2012
marokko
rabat
benkirane
ministers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?