Pakistaanse imam opgepakt voor 'verbrande' koran

buitenland
177
2 sep '12
Zaak Pakistaans meisje dat koran in brand stak krijgt verrassende wending.

Een imam in Pakistan is zaterdagavond opgepakt in de zaak waarbij een 14-jarig verstandelijk beperkt christelijk meisje werd beschuldigd van het verbranden van pagina's uit de koran. De imam wordt ervan verdacht zelf pagina's uit de koran in een boodschappentas met verbrand papier en as te hebben gedaan. De tas is vervolgens aan het meisje gegeven. Toen het meisje met de tas werd gezien, ontstond een rel. 

Er ontstonden geruchten dat de tiener pagina's uit de koran had verbrand. Ongeveer zeshonderd woedende moslims belegerden haar ouderlijk huis in een arme wijk van de hoofdstad Islamabad. Het meisje werd gearresteerd op verdenking van godslastering. Dat is in Pakistan een zeer ernstig misdrijf waar een levenslange celstraf voor kan worden gegeven. Soms nemen fanatieke moslims het recht in eigen hand. 

In juli nog werd een man die werd verdacht van godslastering door een woedende menigte uit een politiebureau gesleept, doodgeslagen en vervolgens in brand gestoken. Het meisje heeft het syndroom van Down en weet waarschijnlijk zelf niet eens wat godslastering betekent. 

De aanhouding van de imam kan er toe leiden dat het meisje wordt vrijgelaten. Ook kunnen de ontwikkelingen de lont uit het kruitvat halen in een religieus zeer gevoelige zaak in Pakistan.

© Novum 2012
pakistan
koran
islamabad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?