Marokkaan op spectaculaire wijze uit gevangenis ontsnapt

buitenland
13
11 sep '12
Een gevangene in Tanger is op slinkse wijze ontsnapt.
De plaatselijke gevangenis van Tanger is in verlegenheid gebracht door een onbegrijpelijke ontsnapping. Het meest schrijnende is dat de gevangene met identiteit en juiste papieren uit de gevangenis liep. De man, wiens identiteit niet kenbaar is gemaakt, zou tot 2015 moeten zitten.  De broer van de ontsnapte man zat in dezelfde gevangenis en hielp hem op Hollywoord-wijze te ontsnappen.

Toen een van de broers moest voorkomen bij de rechter ging de 'verkeerde' op zijn plek zitten. De celstraf van een van de broers zou er namelijk op zitten. Hij deed zich voor als zijn broer, bedankte de rechter, zette zijn handtekening, ruimde zijn spullen op en liep vervolgens rustig via de voordeur de gevangenis uit. De verantwoordelijke van het re-integratie traject van de gevangenis kreeg het uiteindelijk door.

De gevangenisdirectie wilde het falen van zijn personeel verduisteren en droeg hen op de ontsnapte gevangene op te halen. Zij gingen daarop naar de woning van de verdachte maar die was in geen wegen te bekennen. De Marokkaanse politie zoekt nu naar de schuilplaats van de man.

Zijn broer, die zijn plek innam in de gevangenis kan de nodige maatregelen verwachten. Veel Marokkanen denken echter dat de nodige mensen zijn omgekocht gezien het gemak waarop de ontsnapping werd gerealiseerd.
marokko
tanger
gevangenis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
atlas leeuwen
hervé renard
parijs
illegaal
souq
aanhouding
bcij
londen
top
amazon
casablanca
politie
mohammed vi
marrakech
daesh
terrorisme
turkije
tanger
moord
frankrijk
amsterdam
spanje
rabat
duitsland