Marokkaanse krijgt eerbetoon voor geweldige prestaties

marokko
13
29 okt '12
Nawal El Moutawakil kreeg tijdens een groot galadiner een speciaal eerbetoon.

Nawal El Moutawakil kent een opmerkelijk goede carrière en kreeg daar van het Internationaal Forum van Vrouwen erkenning voor. El Moutawakil staat bekend als eerste moslima en Afrikaanse vrouw die een gouden medaille wist te bemachtigen tijdens de Olympische Spelen. Daarna werd ze minister van sport in Marokko en tegenwoordig is ze vice-voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). 

De onderscheiding kreeg de Marokkaanse tijdens een gala in San Francisco, zo meldt de ambassade van Marokko in Washington. Naast El Moutawakil kregen ook Nancy Pelosi, leider van de Democratische Partij en de beroemde basketbalcoach Patricia Summit een onderscheiding. Bij het gala waren 1200 prominenten uit de sportwereld, politiek, media en het bedrijfsleven aanwezig. El Moutawakil was echter een van de weinigen die speciale aandacht kreeg. 

Ambassadeur Rashad Bouhlal benadrukt dat de prestaties van de Marokkaanse past bij het streven van Marokko op het gebied van vrouwen. Hij kon het vervolgens niet laten om koning Mohammed VI bij het verhaal te betrekken door te stellen dat hij altijd heeft aangedrongen op het bevorderen van de positie van de Marokkaanse vrouw. 

Daardoor hebben vrouwen in Marokko in alle sectoren een leidende rol weten te bemachtigen, aldus Bouhlal. 

© Redactie 2012
nawal el moutawakil
marokko
sport
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?