Vrijwilligers moskee as-Soennah surveilleren tijdens oud & nieuw

algemeen
11
6 jan '13
Een bijzonder initiatief vanuit de Haagse Stichting as-Soennah gedurende oud & nieuw.

De afdeling al-Hidaya (onderdeel van Stichting as-Soennah) heeft in samenwerking met de gemeente Den Haag, Politie Haaglanden en Haag wonen een bijzondere bijdrage geleverd aan het verbeteren van de veiligheid in verschillende wijken van de Hofstad. Ruim 200 jongeren hebben gedurende nieuwjaarsnacht vanaf 19:00 t/m 02:00 gesurveilleerd in verschillende wijken.

Het doel was voornamelijk om op bijzondere probleem gebieden jongeren aan te spreken om negatief gedrag en dit te corrigeren. De verschillende omwonende en winkeliers in de Haagse wijken hebben aangegeven vol lof te zijn over de inzet van de jongeren van Stichting as-Soennah en ze volgend jaar graag weer terug te zien. Gedurende deze nacht zijn er in de wijken waar de jongeren van Stichting as-Soennah surveilleerde geen bijzondere incidenten gemeld.

Aburrahman Kat (Hoofd van de afdeling al-Hidayah) zegt het volgende hierover: 'Laat dit optreden een voorbeeld zijn van hoe wij ons moeten gaan opstellen ten opzichte van dit land. Wij zijn inwoners van dit land en moeten ons ook inzetten voor het wel en wee van dit land. En omdat wij over de ware Godsdienst beschikken, moeten wij ons altijd haasten richting het goede. Niet meer verstoppen en verschansen, maar juist naar buiten treden en de schoonheid van dit geloof aan anderen laten zien!'.

Bekijk hier het verslag van deze avond.

© Novum 2013
stichting as-soennah
oud en nieuw
moslims
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?