Moslima steeds vaker te zien op skeelers
Skeeleren is voor veel moslimvrouwen dé nieuwe manier om te sporten.
11 January 2013
lifestyle

Veel (vooral jonge) vrouwen hebben in 2013 het voornemen om meer te bewegen. In Nederland lijkt het skeeleren een ware opmars te maken onder een grote groep moslima's. Skeeleren is natuurlijk goed om je conditie op peil te houden, af te vallen of gewoon voor de gezelligheid met een groep vriendinnen.

Een prima en vooral gezonde ontwikkeling. Wij geven een aantal tips om je skeelertochten nog leuker te maken.

Skeelers kopen
Heb je nog geen skeelers? Skeelers kopen kan in heel veel winkels. Er zijn speciaalzaken, maar ook bij sportzaken, schoenenzaken en verschillende warenhuizen kun je terecht voor skeelers. Er zijn heel veel verschillende merken skeelers. Bekende merken zijn bijvoorbeeld Roces, Bauer en Rollerblade.

Let er bij het kopen op dat skeelers altijd één of twee maten groter uitvallen. Zorg ervoor dat je voeten stevig in de schoenen zitten.

Veilig skaten
Zorg er, zeker wanneer je net begint met skaten, voor dat je goed en veilig beschermd bent. Een van de meest kwetsbare lichaamsdelen is het hoofd, daarom is een helm heel belangrijk. Daarnaast is het goed om polsbeschermers, knie- en elleboogbeschermers te dragen. Let ook op met het dragen van te wijde kleding.

De kwaliteit van het wegdek
De kwaliteit van het wegdek bepaalt voor een groot deel het skeelerplezier. Asfalt van goede kwaliteit zonder steenslag is het meest fijn voor een skeelertocht. Op klinkerverhardingen is het een stuk minder fijn om te skeeleren, tegelverhardingen gaat al wat beter. Er is een website met een plattegrond waarop fijne skeelerroutes met goed asfalt aangegeven zijn.

Kijk hiervoor op geoskating.com.

Toertocht routes
Er zijn in Nederland verschillende toertocht routes die speciaal gemaakt zijn voor het skeeleren. De lengte van deze routes varieert van 5 km tot en met 64 km.

skeeleren
sport
afvallen
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi