Palestijnse zakenman pleegt zelfmoord in Marokko

buitenland
18
27 feb '13
Een Palestijnse man werd vorige week dood aangetroffen in zijn huis.

Marokkaanse media maakten melding van de Palestijn die vorige week donderdag werd gevonden. Hij zou als gegijzelde zijn gebruikt tijdens een staking bij het bedrijf Agafay Souss in Agadir en tijdens de gijzeling zelfmoord hebben gepleegd. Na een onderzoek van de politie bracht het ministerie van Binnenlandse Zaken een verklaring uit tegenover staatspersbureau MAP. Daarin sprak het de eerdergenoemde berichten tegen.

Sobhi Brahim Salam werd in 1952 geboren in Deir Al Balah in Palestina en was de eigenaar van een productie en installatiebedrijf voor kassen. 'In tegenstelling tot wat er is gemeld door sommige nationale media, is de overledene niet gegijzeld door de stakende arbeiders van het bedrijf Agafay Souss. Ook had hij geen relatie met het bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en export van tomaten. Daarom had hij ook geen relatie met de werknemers', aldus het ministerie.

Lokale autoriteiten en de politie kregen daarnaast geen melding over een gegijzelde man tijdens de staking. De zelfmoord van de Palestijn heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met zijn benarde financiële situatie. 'Onderzoeken hebben aangetoond dat de Palestijnse burger ernstige financiële problemen had na een faillissement. Zozeer zelfs dat hij geen eten meer kon kopen waardoor zijn kinderen financiële steun moesten bieden'.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2013
marokko
palestijn
agadir
staking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?