Geheime dienst zionisten: Marokko op elk moment omver werpen

marokko
243
4 okt '13
Amos Yadlin is het voormalig hoofd van de militaire inlichtingendienst van Israël en momenteel directeur van het Instituut voor Nationale Veiligheidsstudies en doet een boekje open over Marokko.

Tegenover de Israëlische televisie liet hij weten dat hij verantwoordelijk was voor de oprichting van een netwerk van spionage voor activiteiten in onder meer Marokko. Dit netwerk moest klaar staan om het land te destabiliseren zodra het orders daartoe kreeg, zo meldt Alquds Al Arabi. Yadlin zegt daarbij dat het gelukt is om in Marokko en andere landen spionagecellen op te zetten die in staat zijn om informatie te verzamelen die van cruciaal belang zijn voor deze landen.

Naast Marokko zijn de geheime agenten ook actief in Egypte, Tunesië, Irak, Soedan, Jemen, Libanon, Iran, Libië, Palestina en Syrië. 'We hebben agenten in Marokko en Tunesië zitten in de politieke, economische, culturele en sociale milieus om Israël te promoten en in staat zijn om aan te zetten tot vernietiging', zegt Yadlin. De voormalige generaal van het Israëlische leger bevestigde dat in Egypte de meeste spionnen zitten. 

De top inlichtingenofficier zei dat de activiteit van de Israëlische inlichtingendiensten grotendeels hebben bijgedragen aan het voeden van sektarisch geweld en de intensivering van sociale onrust in tal van Arabische landen. 'Wij beschikken over de mogelijkheid om tribale crises en sociale spanningen te veroorzaken en dit in stand te houden in deze landen', voegt hij toe. 

De krant Yediot Aharonot vertelde dat de Mossad een grootschalige campagne lanceerde om spionnen te werven uit alle lagen zoals grafisch ontwerpers, taaldocenten, advocaten, artsen, timmerlieden en psychologen. Amos Yadlin is geen onbekende en weet goed hoe zijn zionistische staat te werk gaat. Hij was onder meer een van de acht piloten tijdens Operatie Opera, waarbij in 1981 een kernreactor in 1981 werd verwoest.

Het geluid van een Israëlische vinger in de pap bij de onrust in Arabische landen gaat al langer rond in de gehele wereld. Uiteraard geeft Amos Yadlin geen concrete voorbeelden van hun prestaties maar door deze uitspraken lijken de eerder genoemde gedachten de nodige bevestigingen te krijgen.

© Redactie 2013
marokko
israël
geheime dienst
zionisten
mossad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?