Vrouw loog over groepsmishandeling door Marokkanen

algemeen
78
14 okt '13
Een 20-jarige vrouw uit IJmuiden zou door een groep jongens van Marokkaanse komaf in Haarlem in elkaar geslagen zijn.

Nadat het bericht de wereld in werd geslingerd stonden politici op hun achterste poten en waren talkshows er als de kippen bij om de mishandeling uit te lichten. Ook op social media sprak men wederom over het 'Marokkanenprobleem'. Wat blijkt? De jongedame blijkt een notoire leugenaar te zijn die het hele verhaal uit haar duim heeft gezogen, meldt de politie. Op vrijdagavond 4 oktober zou de vrouw in de bus een discussie hebben gehad met twee mannen.

Bij de halte Minahassastraat in Haarlem stapten de mannen met de vrouw uit. Daar wachtten nog vier jongemannen die 'kennelijk' bij de twee mannen in de bus hoorden. De zes mannen zouden haar vervolgens geslagen hebben. Zij deed aangifte en sprak over 'Noord-Afrikaanse' daders.

Hoog opgenomen
De politie nam de zaak logischerwijs hoog op. Er werd veel tijd geïnvesteerd om te achterhalen wat zich afspeelde die avond. Camerabeelden werden gecontroleerd, passanten werden gehoord en getuigen werden opgeroepen. Tijdens het onderzoek bleek echter dat getuigen zich niet herkenden in het verhaal van de vrouw. Uit camerabeelden bleek dat er helemaal geen mishandeling plaatsvond.

Bekentenis
Toen de politie de vrouw confronteerde met de verschillen werd ze aangehouden op het bureau. Daarop bekende zij het hele verhaal verzonnen te hebben. De vrouw is hiermee strafbaar. Zeker gezien de maatschappelijke discussies en Kamervragen die volgden na de aangifte is het uiterst verwerpelijk wat de vrouw deed.

Justitie moet nu bepalen op welke manier de vrouw gestraft kan worden. De politie gaat kijken of de gemaakte kosten op de vrouw verhaald kunnen worden.

© Redactie 2013
marokkanen
mishandeling
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?