Marokkaan (19) mogelijk naar Mars

marokko
27
8 jan '14
Kent u Karim El Tahiri nog? De jongeman is een van de twee Marokkanen die zich officieel hebben opgegeven voor het bijzonder project 'Mars One'.

Het project van een non-profit organisatie heeft als doel om een permanente menselijke kolonie te vestigen op Mars in 2023. Er is echter geen retourtje mogelijk waardoor de Marsgangers de rest van hun leven op de planeet blijven. Maar liefst 202.586 kandidaten wereldwijd hebben zich gemeld via een video op de officiële website van het project. 

De 19-jarige El Tahiri is een van de 1057 geselecteerden uit de immense groep. De geselecteerde personen komen uit 140 landen en zullen nog een test moeten ondergaan om als een van de 24 gelukkigen naar Mars te mogen. 

Voorbereidingen Volgens het dagblad Al Alam is Karim al begonnen met de voorbereidingen voor de laatste test. Zo traint hij dagelijks en volgt daarbij een streng dieet om zijn immuunsysteem te versterken. Ook mentaal hoopt hij sterker te worden. Mocht hij bij het select groepje komen gaat hij op 30-jarige leeftijd naar Mars. 'Ik vind het niet erg om te gaan en niet terug te keren. Als ik mag gaan, zal Mars mijn nieuwe planeet worden', zegt hij nuchter. 

Familie is voor Marokkanen heel belangrijk maar Karim zegt het niet erg te vinden ver weg van zijn familie te zijn. Daar is hij aan gewend geraakt sinds hij in Canada studeert. 'Soms moeten we weggaan om onze dromen waar te maken', legt hij uit. 

Islam op Mars De jongeman lijkt aan alles gedacht te hebben. Als praktiserende moslim brengt hij de islam graag naar Mars. 'Eenmaal op de planeet zal ik op dezelfde manier als op aarde bidden, omdat een dag op Mars ook 24 uur duurt. Voor de in Canada woonachtige Marokkaan gaat een droom in vervulling. Hij heeft altijd nagedacht over het vinden van nieuwe woonplaatsen op andere planeten. 

Terwijl het voor velen een vergezocht project lijkt denken de initiatiefnemers aan alle mogelijke details. Zo bedenken ze hoe bewoners water kunnen produceren zonder hulp vanuit de aarde en hoe om te gaan met gevaarlijke stralingen die tot kanker kunnen leiden. De toekomstige astronauten worden na de selectie gedurende acht jaar getraind op een geheime locatie op aarde. 

Daar zullen ze onder meer lessen krijgen over de omgeving, leren hoe groente te laten groeien en gaan ze leren hoe om te gaan met normale en ernstige medische problemen.

© Redactie 2014
marokko
mars
mars one
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?