Cassière Lidl: 'Sterf moslim, sterf!' (video)

buitenland
29
20 jan '14
In het Engelse Birmingham heeft een kassamedewerkster zich laten gaan door een klant vol te schelden en zelfs de dood te wensen.

Het laatste deed ze vooral omdat de klant - met wie ze een conflict had - moslim is. Een oplettende klant heeft de discussie opgenomen. Het hele gebeuren zou gaan om een tasje, maar wat er precies gebeurde is niet bekend. Volgens een anonieme getuige zou de klant om een tasje hebben gevraagd, niet wetende dat hij daarvoor moet betalen. Toen de kassamedewerkster hem dit wilde uitleggen kon ze zich niet inhouden. 

Ze was niet klantvriendelijk en heel kortaf. Toen de klant daar iets over zei explodeerde ze. Zo noemde ze hem onder meer een arrogante moslim. De moslim probeerde de vrouw nog rustig te krijgen maar dat lukte niet. 'Je hebt gewoon een slechte dag en werkt dat uit op mij', zei hij. De vrouw blijkt een diepe haat jegens moslims te koesteren: 'Ik had een goede dag, tot ik je rotkop zag.'

Tot slot wenste ze hem zelfs de dood: 'Sterf moslim, sterf.' Een woordvoerder van de Lidl heeft namens het bedrijf excuses aangeboden en zegt dat het incident wordt onderzocht. 

© Redactie 2014
lidl
birmingham
racisme
moslim
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?