Man komt op vreselijke wijze om het leven tijdens achtervolging

algemeen
155
29 jan '14
Bij een politieachtervolging in Helmond is woensdagochtend een dode gevallen.

De achtervolging was ingezet na een mogelijke diefstal rond 06.30 uur uit een supermarkt in Deurne, zegt een politiewoordvoerder. Na de diefstal werd het signalement van de auto doorgegeven. De politie merkte de wagen op tussen Deurne en Helmond en zette de achtervolging in. De achtervolgde automobilist verhoogde de snelheid. In Helmond botste hij op een vrachtwagen en kwam tot stilstand tegen een boom. 

Daarbij werd een inzittende uit de auto geslingerd. Hij overleed. Het was volgens de politiewoordvoerder niet duidelijk of er meer mensen in de auto zaten. Dat doet vermoeden dat de politiewagen niet vlak achter de achtervolgde auto zat toen die verongelukte. "Ik kan mij voorstellen dat u die conclusie trekt maar daar mag ik nog niks over zeggen omdat de Rijksrecherche de zaak onderzoekt", zegt de woordvoerder. 

Het is gebruikelijk dat de Rijksrecherche wordt ingeschakeld bij dodelijke ongevallen waarbij de politie is betrokken om iedere schijn van partijdigheid in het onderzoek te vermijden. De vrachtwagen raakte door de aanrijding behoorlijk beschadigd, maar de bestuurder bleef ongedeerd. De politie heeft nog met onder meer een helikopter en een politiehond naar eventuele andere inzittenden gezocht, maar die zijn nog niet gevonden. 

Vanwege het onderzoek is de Helmondsingel afgesloten tussen de Raktweg en de N279. 

© Novum 2014
helmond
achtervolging
politie
deurne
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?