HEMA-meisje Yosra (17) opnieuw opgepakt

algemeen
83
31 jan '14
De 17-jarige Yosra Aajir blijft de gemoederen bezighouden. Verschillende media melden dat Yosra opnieuw door winkelbeveiligers is aangehouden, nu voor winkeldiefstal.

Yosra werd in de HEMA in Den Haag aangezien voor een spuitende junk toen ze in de winkel insuline toediende. De zaak zorgde voor veel commotie in Nederland. Yosra maakte anderhalve week opnieuw mee dat ze werd opgepakt. Nu in een filiaal van de H&M in Den Haag. Yosra zou betrapt zijn op winkeldiefstal, aldus het AD. 

'Op 21 januari is hetzelfde meisje aangehouden. Ik heb het idee voor een vergelijkbaar geval. Ze moet binnenkort voorkomen en er is proces verbaal tegen haar opgemaakt,' zegt burgemeester Jozias van Aartsen tegenover Omroep West.

Dat zei de burgemeester tijdens een commissievergadering over Yosra. De tante van Yosra meldt op haar beurt dat de zaak van de winkeldiefstal op een misverstand berust. ''Omwille van haar psychische gezondheid wil ik nu niet op de details ingaan', zegt ze. 'Maar het is echt een misverstand. Ik vind het vreselijk!' De beveiligers van H&M hebben Yosra aan de politie overgedragen. Het meisje kreeg een boete.

© Redactie 2014
yosra aajir
hema
den haag
h&m
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?