Marokko bereikt mijlpaal: meer dan 10 miljoen toeristen

marokko
28
31 jan '14
Marokko verwelkomde in 2013 meer dan 10 miljoen toeristen, een stijging van 7 procent ten opzichte van een jaar daarvoor.

Dat maakte de minister van Toerisme, Lahcen Haddad, gisteren bekend in Rabat. 'Het aantal toeristen in Marokko in 2013 bedroeg 10.046.000 mensen, terwijl het aantal overnachtingen met 9 procent steeg', zei Haddad tijdens een persconferentie na de ministerraad. De stijging van toeristen was vooral te danken aan de stijging van het aantal Italianen, Duitsers en Engelsen. Zo kwamen er 15% meer Italianen, 13% meer Duitsers en 12% meer Engelsen. 

Het aandeel van de Fransen en Spanjaarden groeide eveneens met 4%. Omdat de Ramadan in de zomermaanden valt, zagen veel Marokkaanse buitenlanders af van een reis naar hun thuisland. 

Knaken Voor Marokko zijn vooral de inkomsten belangrijk. In de eerste acht maanden van 2013 bracht 'toerisme' 4,69 miljard dollar in het laatje. De omzet steeg daarmee met 2,1% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Volgens Haddad is is Marokko de eerste bestemming voor Arabische toeristen. Dit is vooral te zien aan het aantal toeristen uit de Golfregio. 

Hoewel Marokko wordt gezien als recreatieve bestemming, komen steeds meer ondernemers uit het buitenland om te investeren in de toeristische sector. Dat is ook nodig, want Marokko wil in 2020 maar liefst 20 miljoen toeristen ontvangen. Bovendien wil het land in de top 20 van toeristische bestemmingen in de wereld komen.

© Redactie 2014
marokko
toerisme
rabat
lahcen haddad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?