Bijzondere docu over vergeten Marokkanen in Vietnam (video)
Bijzondere docu over vergeten Marokkanen in Vietnam (video)
Bijzondere docu over vergeten Marokkanen in Vietnam (video)
algemeen
11 Feb '14 11:57

Bijzondere docu over vergeten Marokkanen in Vietnam (video)

Onder het mom 'ken je geschiedenis' kwamen wij een belangrijk stukje Marokkaanse historie tegen.
Wat veel mensen niet weten is dat er tientallen Marokkanen mee hebben gevochten tijdens de oorlog tussen Vietnam en Frankrijk. Al Jazeera maakte over deze groep vergeten Marokkanen een bijzondere documentaire genaamd '40 Years of Solitude'. De oorlog brak uit toen Marokko onder heerschappij van de Fransen stond. Voor wat brood op de planken besloten veel Marokkanen zich aan te sluiten bij de Fransen. 

Tientallen jonge Marokkanen werden onder de Franse vlag naar Vietnam gestuurd. Daar vochten ze tussen 1954 en 1964 aan beide zijden. Toen de Marokkanen erachter kwamen dat hun koning door de Fransen is verbannen, besloot een groep uit woede zich aan te sluiten bij de Vietnamezen. Voor hen was 'Allah, het volk en de koning' namelijk het belangrijkst. 

In 1972 keerde een grote groep terug, maar sommigen bleven. Zij die bleven trouwden met Vietnamese vrouwen en kregen kinderen. Deze kinderen kunnen Marokko echter niet bezoeken omdat hun vaders in Vietnam zijn overleden. Met de nieuwe betrekkingen tussen Hanoi en Rabat gloort er hoop. De docu werpt een licht op de zaak en is een absolute must om te zien.

marokko
vietnam
al jazeera
hanoi
rabat
frankrijk
Stuur via WhatsApp NIEUWS AAN naar 06-2997 5950 en ontvang gratis updates van het belangrijkste MAROKKO.nl nieuws (max. 3 p/d)
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
turkije
het weer
politiegeweld
china
agenten
twitter
rellen
schilderswijk
schokkend
spanje
islamitische staat
islam
amsterdam
zionisten
syrië
frankrijk
moord
den haag
politie
palestina
rotterdam
racisme
polderjihad
marrakech
mohammed vi