Arabische landen verbieden Hollywoodfilm Noah

algemeen
234
8 mrt '14
De Hollywoodfilm Noah wordt niet vertoond in drie Arabische landen. Bioscoopbezoekers in Qatar, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten kunnen niet naar het omstreden bijbeldrama.

Waarschijnlijk volgen nog meer Arabische landen, heeft een woordvoerder van Paramount Pictures laten weten aan persdienst Reuters. "In een verklaring hebben de filmcommissies laten weten dat de film in tegenspraak is met de islam", licht de woordvoerder toe. Paramount, dat 125 miljoen dollar in Noah stak, verwacht dat de film ook in Egypte, Jordanië en Koeweit verboden wordt. 

Al-Azhar, het belangrijkste islamitische instituut van Egypte, kondigde donderdag een fatwa af tegen de film. Noah, van regisseur Darren Aronofsky, vertelt het verhaal van Noach die door bovennatuurlijke krachten wordt gewaarschuwd voor de zondvloed. Russell Crowe speelt de rol van Noach, Jennifer Connely en Emma Watson zijn te zien als zijn vrouw en dochter. De film is vanaf 10 april in Nederland te zien. 

Noah zorgt niet alleen in de Arabische wereld voor ophef. Ook in de Verenigde Staten maakten gelovigen zich al druk over Noah, omdat het verhaal niet bijbelgetrouw wordt verteld. "De angel zit hem vooral in de angst voor het onbekende en voor mensen die bijbelverhalen zouden willen uitbuiten", zei Aronofsky eerder deze week over de ontstane ophef. 

© Novum 2014
hollywood
noah
qatar
bahrein
vs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?