Spanje uit zorgen over milieu op moment dat Marokko naar olie gaat boren

marokko
21
11 mrt '14
Spaanse ambtenaren op de Canarische Eilanden staan op hun achterste poten nadat de Turkse onderneming Genel Energy aankondigde naar olie te gaan boren voor de Marokkaanse kust.

Genel Energy denkt dat de Marokkaanse kust nabij de Canarische Eilanden aanzienlijke olievoorraden bevat. Ambtenaren van de eilandengroep heeft er bij de regering in Madrid op aangedrongen om Marokko onder druk te zetten 'om het milieu te beschermen'. Olie vinden in Atlantische wateren is een droom voor Marokko maar overheidsfunctionarissen van de Canarische Eilanden vragen Madrid nu om Marokko te bellen en te vragen de boringen niet uit te voeren. 

Volgens Al Massae beweren de autoriteiten van de eilanden dat het een bedreiging vormt voor het milieu. Men denkt dat er in de kustlijn van Marokko ongeveer 9.000 miljoen vaten olie te vinden zijn. Nadat Genel Energy aankondigde te gaan boren reageerde de burgemeester van Feurteventura furieus. 'We zijn tegen dit project om twee redenen. De milieurisico's in de eerste plaats, maar ook de mogelijke vermindering van het toerisme.'

De economie van de eilanden leeft nagenoeg op de toeristische sector en een project van deze aard en het risico van ongelukken zou de belangrijkste bron van inkomsten kunnen bedreigen, menen de Spanjaarden.

© Redactie 2014
marokko
spanje
genel energy
milieu
olie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?