Marokko en Qatar gaan meer samenwerken

marokko
15
13 mrt '14
Marokko en Qatar kwamen deze week in Rabat bijeen om te praten over een mogelijke samenwerking op het gebied van transport.

Het resultaat hiervan is de oprichting van een werkgroep om de samenwerking op het gebied van vervoer te bevorderen. Beide partijen willen samen kijken naar de samenwerking en ontwikkeling van spoorwegen, havens en de luchtvaart. De ministers van Transport Aziz Rebbah en Jassem Bin Sif Bin Ahmed Sliti meldden dit gezamenlijk tegenover de pers. Binnenkort houden leden van de werkgroep een bijeenkomst om de samenwerking verder uit te bouwen. 

Marokko is gebaat bij de ervaring van Qatar, dat beaamt ook minister Rebbah. Hij spreekt over 'de geweldige ervaring van Qatar op het gebied van infrastructuur en transport', erbij toevoegend dat Qatar grote belangstelling heeft voor de Marokkaanse markt. Dinsdag gaf premier Abdelilah Benkirane in Rabat het startsein voor de vijfde zitting van de Marokkaans-Qatarese hoge commissie. Ook de premier en minister van Binnenlandse Zaken van Qatar was daarbij aanwezig. 

© Redactie 2014
marokko
qatar
vervoer
benkirane
rabat
jassem bin sif bin ahmed sliti
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?