Koning Mohammed VI lanceert immens project voor kansarme jeugd en vrouwen

marokko
10
25 mrt '14
De koning van Marokko heeft zaterdag een groot project gelanceerd met verschillende onderdelen die gericht zijn op de ontwikkeling van zwakke groepen in en rond Tanger.

De projecten hebben als doel om vooral de opleiding van jonge mensen te bevorderen en het creëren van activiteiten die geld opleveren. Het plan is in het kader van de grootschalige anti-armoede programma van het Nationaal Initiatief voor Menselijke Ontwikkeling (INDH) in het leven geroepen. Voor de aanleg van zeven jeugdcentra, zes trainingsgebouwen voor vrouwen en een centrum voor de bevordering van het genereren van een inkomen, is 59 miljoen dirham uitgetrokken. 

De zeven gebouwen voor jeugdopleidingen en het capaciteitsgebouw komen in de wijken El Mers, Lahjer, Lasfer, Bir Aherchoun, Hassani, Mesnana, Errehrah en Branes. In deze wijken verwachten de autoriteiten dat de jeugdgebouwen en vooral de activiteiten daar een belangrijke rol gaan spelen. Daar worden jongeren gestimuleerd om hun studie voort te zetten, hun talenten te ontwikkelen op het gebied van sport en artistiek en gebruik te maken van hun intellectuele potentie. 

In de jeugdgebouwen komen verschillende gastheren die workshops geven op het gebied van muziek, theater, tekenen, dans, vreemde talen, begeleiding en computers.  

Vrouwen Naast de jongeren worden ook vrouwen geholpen. In de wijken Mghogha, Dhar El Kenfoud, Achennad, Tanjah El Balia, Errehrah en Dradeb hebben de vrouwen binnenkort de beschikking over een eigen centrum waar ze hun talenten kunnen ontwikkelen en de arbeidskansen kunnen vergroten. Vrouwen uit kansarme families kunnen leren koken, bakken, naaien, knippen, traditioneel weven en het verrichten van borduurwerk. 

Hier moet de deur naar een stabiel inkomen worden geopend. Deze centra richten zich ook op het aanleren van lezen, schrijven en de scholing van de kinderen van de vrouwen onder de vijf jaar. In de buurt van El Mers komt een gebouw waar de vrouwen kunnen leren om een baan te krijgen en te houden. Daar krijgen ze trainingen op het gebied van marketing en computergebruik.

© Redactie 2014
marokko
mohammed vi
tanger
emancipatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?