Twee dagen extra voor belastingaangifte

economie
0
1 apr '14
Nederlanders krijgen van de Belastingdienst twee dagen extra de tijd om hun aangifte over 2013 in te vullen en te versturen.

Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Financiën. De maatregel is het gevolg van problemen met de website die maandagavond niet of nauwelijks werkt. "Wij zijn coulant voor mensen die het niet lukt om hun aangifte op tijd de deur uit te doen. Zij krijgen tot en met 2 april de tijd met de garantie dat hun aangifte alsnog voor 1 juli wordt verwerkt", zegt de woordvoerder. 

Volgens de zegsvrouw worden de problemen 'voor zover we het nu kunnen overzien' veroorzaakt door overbelasting van de site. "Veel mensen willen vanavond nog snel even hun aangifte doen." Dat blijkt volgens haar ook uit het feit dat er wel gewoon aangiften binnendruppelen. "De een komt wel binnen en de ander niet." De Belastingdienst wil zich nu eerst richten op het oplossen van de problemen. 

De woordvoerder kan nog niet zeggen of naar aanleiding van het incident maandagavond maatregelen worden genomen om de capaciteit van de website te verbeteren of om mensen op te roepen om eerder hun aangifte te versturen. De deadline voor de aangifte ligt normaal gesproken op 31 maart 23.59 uur. Op Twitter maakte de Belastingdienst eerder maandagavond al excuses voor de problemen. 

"Bezig met je belastingaangifte en krijg je deze niet verstuurd? Probeer het straks nog een keer, het is erg druk. Excuses voor het ongemak." Vorig jaar kampte de website op de laatste dag dat aangifte gedaan kon worden ook al met technische mankementen. Overigens krijgen mensen die hun aangifte niet voor de deadline opsturen altijd al uitstel. Als de aangifte niet voor 1 april binnen is, stuurt de Belastingdienst eerst een herinnering. 

Als daar niet op wordt gereageerd volgt een aanmaning. Daarin staat een nieuwe termijn om alsnog aangifte te doen. Dat is meestal tien dagen. Als de aangifte daarna nog niet binnen is volgt pas een boete. 

© Novum 2014
aangifte
belastingdienst
storing
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?