Marokkaan verreweg beste loper voor Nederland bij Rotterdamse marathon

marokko
42
14 apr '14
Eliud Kipchoge heeft de marathon van Rotterdam gewonnen. De 29-jarige Keniaan kwam zondag na 2:05.00 uur over de eindstreep op de Coolsingel.

Zijn landgenoot Bernard Koech werd tweede op 1.06 minuut. Bernard Kipyego maakt het Keniaanse feest compleet door in 2:07.57 brons te winnen. Kipchoge probeerde het parcoursrecord van 2:04.27 te verbeteren, maar bleef daar mede door tegenwind ruim boven. De Keniaan pakte de tweede marathonzege in zijn carrière, na een overwinning in Hamburg vorig jaar. 

Marokkaan of Nederlander Khalid Choukoud was op de zevende plek verreweg de beste 'Nederlander'. De debutant zette een tijd van 2:10.52 neer. Michel Butter verzekerde zich van deelname aan de marathon op het EK in augustus. De Noord-Hollander toonde vormbehoud door de helft van de Rotterdamse marathon in minder dan 1:07 lopen. Koen Raymaekers kon lang meekomen met Choukoud, maar nadat de hardloper uit Cothen na ruim dertig kilometer was ingestort finishte hij uiteindelijk na 2:15.17. 

Abebech Afework was de snelste bij de vrouwen. De 23-jarige Ethiopische liep een tijd van 2:27.50 uur. Ruth van der Meijden was in 2:35.15 de beste Nederlandse. 

Social Media Gebruikers van sociale media hebben de goede prestatie van Choukoud aangegrepen om een maatschappelijke kwestie aan de kaak te stellen. Wegens het positieve sportnieuws pakken veel media uit met de 'Nederlander' Khalid Choukoud. Velen vragen zich dan ook terecht af waarom men bij negatief nieuws over de 'Marokkaan' spreekt.

© Novum 2014
khalid choukoud
marokko
eliud kipchoge
rotterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?