Marokkaanse journaliste uit Tweede Kamer gezet om 'onfatsoenlijke kleding'

marokko
106
14 apr '14
Een vreemd voorval heeft in de Marokkaanse Tweede Kamer voor de nodige ophef gezorgd. Daar werd een journaliste hoogstpersoonlijk door een minister weggestuurd.

Khadija Rahali was als journaliste aanwezig bij de audiëntiezaal van het parlement om daar verslag te doen van de stemronde voor een nieuwe voorzitter van de Kamer. Tot haar grote verbazing kwam Elhabib Choubani, minister van Parlementszaken, op haar af en vroeg haar of ze in het parlement werkt. De jonge vrouw antwoordde dat ze journaliste is en verslag moet doen voor de krant waar ze werkzaam is. 

Kleding Daarop kreeg ze te horen dat ze het gebouw onmiddellijk moet verlaten omdat haar kleding niet fatsoenlijk is en bovendien niet 'overeenkomt met de heiligheid van het parlement'. Het werd Rahali te veel en barstte in tranen uit terwijl ze protesteerde tegen wat zij later een belediging van haar waardigheid noemde. Hoe de minister tot een dergelijk besluit kwam is niet bekend, zeker niet omdat haar kleding niet onfatsoenlijk was. 

De journaliste droeg een wijde jurk tot haar knieën en korte mouwen die tot haar elleboog kwamen. Onder de jurk droeg ze een panty dus ook haar benen waren niet te zien (foto). Dat vonden ook enkele Kamerleden, die uit protest bij de journaliste gingen staan. 

© Redactie 2014
marokko
elhabib choubani
khadija rahali
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?