Gezin in Marokko zet zichzelf te koop na arrestatie vader

marokko
12
14 apr '14
Een gezin, bestaande uit vier leden waaronder een vrouw en een klein kind, heeft zichzelf te koop aangeboden. Met deze ludieke actie willen ze aandacht vragen voor de arrestatie van de vader van het gezin.

Deze nieuwe vorm van protest zagen we eerder ook in Beni Mellal. Nu is het de beurt aan een gezin uit Tiznit. Nu staat de moeder, een dochter en twee zonen te koop als protest tegen de arrestatie van hun vader, die als straatverkoper wat geld verdiende om zijn gezin te kunnen onderhouden. De vier zitten voor het gemeentegebouw van Tiznit met bordjes waarop staat 'familie te koop in Tiznit'. 

Knoop Ze doen een beroep op lokale overheden om hun vader vrij te laten. Tijdens het verkopen van fruit nabij een moskee werd hij gearresteerd en zijn alle goederen in beslag genomen, meldt Al Massae. De arrestatie volgde volgens de bron nadat hij een woordenwisseling had met een agent. De veiligheidsman beschuldigde de verkoper ervan een knoopje van zijn uniform kapot te hebben gemaakt. Hoe dit gebeurde kon nog niet gezegd worden door de krant.

Enkele uren na zijn arrestatie besloot het gezin in actie te komen en nam plaats bij het gebouw. Het gezin moest zich verzetten tegen de krachtige pogingen van de politie om hen ervan te weerhouden te protesteren. Zaterdag hoorde het Openbaar Ministerie verschillende getuigenissen van agenten die bij het incident aanwezig waren. Ook de verdachte moest zijn verhaal doen. 

Daarop volgde goed nieuws voor het gezin: de vader is voorlopig op vrije voeten gesteld.

© Redactie 2014
marokko
tiznit
opmerkelijk
straatverkoper
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?