België gaat zorgkosten betalen voor Marokkaanse terugkeerders

marokko
0
15 apr '14
België gaat voortaan de ziektekosten op zich nemen van Marokkanen die een Belgisch pensioen hebben maar naar Marokko zijn teruggekeerd.

Deze regeling geldt ook voor Belgen van Turkse komaf. Dat meldt De Standaard. In de afgelopen weken is België druk in de weer geweest met nieuwe verdragen over sociale zekerheid. Daarvoor reisden verschillende Marokkaanse diplomaten meerdere malen af naar onze Zuiderburen. Marokko heeft voor gepensioneerden een uitstekende regeling geregeld. Marokkanen die een Belgisch pensioen hebben kunnen in Marokko gezondheidszorg krijgen op kosten van de Belgische staat. 

Ook autochtone Belgen die in het buitenland gaan wonen of er enige tijd verblijven krijgen gezondheidszorg in het buitenland. Marokkanen die op hun beurt in hun eigen land een pensioen hebben en nadien in België zijn gaan wonen krijgen gezondheidszorg op kosten van de Marokkaanse staat. Volgens de krant sluit België zulke verdragen alleen als er een tegenprestatie is. 

De Belgische minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx zegt dat de afspraken geïnspireerd zijn op wat onder EU-landen geldt.

© Redactie 2014
marokko
belgië
turkije
zorgverzekering
expats
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?