Politie Marokko verpest vreemde kapsels van jongeren

marokko
59
15 apr '14
In de strijd tegen criminaliteit en jeugdbendes heeft de Marokkaanse politie een opmerkelijke methode in het leven geroepen.

Zaterdagnacht werd een groepje tieners opgepakt. Naast de nodige vragen die werden gesteld kregen de verdachten ook een heuse knipbeurt omdat de jongens hele opmerkelijke kapsels hadden. Hiermee maken veel jongeren duidelijk dat ze bij de Tcharmil-bende horen of hen steunen. De politie lijkt hiermee duidelijk te willen maken dat kenmerken van de jeugdbende gestraft worden. 

Kapper Volgens dagblad Assabah waren de agenten met scheermesjes uitgerust toen ze in de nacht patrouilleerden. Het met opzet verpesten van de aparte coupes gebeurde zonder toestemming van de ouders. Na de scheerbeurten liet de politie de jongeren weer gaan. Het initiatief kwam van de minister van Binnenlandse Zaken Mohammed Hassad. Agenten kregen instructies om alleen jongens 'een lesje te leren' die in de nacht buiten waren

Politieagenten schoren een deel van het haar bij de jongeren weg zodat ze de volgende dag een kapper moeten bezoeken. De actie zorgde uiteraard voor de nodige reacties. Daar waar voorstanders van mening zijn dat het een stukje opvoeding is spreken anderen schande van de creatieve benadering. 

Mensenrechten Rachid Chriai, voorzitster van het Marokkaanse Centrum van Mensenrechten, spreekt over een schending van de mensenrechten. 'De bende in Casablanca is inderdaad een vreemde verschijning in de Marokkaanse maatschappij, maar het verhelpen van dit probleem mag niet ten kosten gaan van de mensenrechten.' 

© Redactie 2014
tcharmil
politie
marokko
casablanca
kapsels
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?