Minister: 'Mishandeling moslima incident, geen trend'

algemeen
37
16 apr '14
Minister Ivo Opstelten heeft zich uitgesproken over de mishandeling van een moslima in Eindhoven. Hij noemde het 'een ernstig incident'.

Volgens de minister is geweld tegen moslims en Marokkanen geen trend. Dat zei de minister tijdens een Vragenuurtje in de Tweede Kamer. De Partij van de Arbeid diende vragen in over de situatie. De partij zegt dat de mishandeling in Eindhoven hen zorgen baart. 

Onderzoek Hoewel de minister niet wil spreken van een trend noemt hij de gebeurtenis onaanvaardbaar, aldus RTL Nieuws. 'Het onderzoek is nog in volle gang, maar als dit zich daadwerkelijk heeft voorgedaan is dit een onaanvaardbare situatie. Zeer zorgelijk.' Op stelten zegt de situatie scherp in de gaten te houden maar ziet het geweld als losstaande incidenten: 'Het gaat nog steeds om incidenten'.

Er is inmiddels een groot onderzoek naar de discriminatie van moslims in het leven geroepen. Samen met de politie, het OM en burgemeesters van verschillende gemeenten worden incidenten in kaart gebracht. In augustus worden de eerste resultaten bekendgemaakt.

© Redactie 2014
moslima
islam
boerka
mishandeling
discriminatie
eindhoven
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?