Berberstalige conferenties in opkomst

marokko
15
16 apr '14
Aanstaande vrijdag (18 april) organiseert Stichting as-Soennah een Berberstalige conferentie met als titel 'Het moslimgezin, uitdagingen en verplichtingen'.

Het organiseren van conferenties in de Berberse taal zijn opkomend en blijken steeds drukker bezocht te worden. Abdelhamid Taheri, bestuursvoorzitter van Stichting as-Soennah, zegt tegenover Marokko.nl hierover het volgende: 'Wij zien een sterke behoefte binnen de islamitische gemeenschap voor het organiseren van Berberstalige conferenties. Wij hebben voor dit thema gekozen, omdat we constateren dat de laatste jaren steeds meer islamitische (vooral Marokkaanse) gezinnen letterlijk en figuurlijk uiteen vallen.'

Taheri gaat verder: 'Als moskeebestuur vinden wij het dan ook belangrijk om in deze behoefte te voorzien en zijn dan ook zeer blij dat wij middels deze conferentie mensen kunnen informeren over de grootsheid van ons geloof'.

Berbers De Berberstalige conferentie begint vanaf vrijdag 18 april en eindigt op maandag 21 april. 'Verschillende gastsprekers uit binnen- en buitenland zoals de welbekende Sheikh Mohammed Bounis, Hasan ad-Dahmaanie en Ahmed Taalib zullen ons door het huis van de Profeet (vrede zij met hem) leiden en laten zien hoe hij het onderwerp van opvoeding behandelde.' Voor eenieder een mooie gelegenheid om islamitische kennis op te doen. 

Voor meer info klik hier

© Redactue 2014
stichting as soennah
berbers
marokko
islam
lezing
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?