Marokkaan doodt buurman na geruchten overspel met vrouw

marokko
24
16 apr '14
Een Marokkaanse man uit Spanje werd vorige week woensdag tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op zijn buurman. Aanleiding hiervoor was een mogelijke affaire met zijn vrouw.

Het slachtoffer pronkte tegenover buurtbewoners over een seksuele relatie die hij had met de getrouwde vrouw. Na enkele maanden ging het stel uit elkaar. De man ging naar Spanje en zijn ex-vrouw bleef achter in Marokko. Hiermee dacht de buurman zijn kans te kunnen pakken. Het liep echter anders en het stel hertrouwde na enige tijd. Na de hertrouw leef de man doorgaan met het pronken over zijn buitenechtelijke relatie of lastercampagne, meldt de krant Assabah. 

Moord
Voor de echtgenoot waren de constante beweringen reden genoeg om de man het zwijgen op te leggen. Hij wachtte zijn buurman op in een steeg en sloeg genadeloos toe. Hij had een bijl bij zich, waarmee hij het slachtoffer flink toetakelde. De vermeende overspelpleger was op slag dood. 

Een week geleden werd de dader door het gerechtshuis van Khouribga tot levenslang veroordeeld. Het is nog onduidelijk of de twee daadwerkelijk het bed hebben gedeeld. Nader onderzoek zal dit moeten uitwijzen. 

© Redactie 2014
marokko
moord
overspel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?