Ontslagvergoeding van 58 miljoen na 15 maanden werken

economie
0
17 apr '14
Het mislukte huwelijk tussen Yahoo en Henrique de Castro heeft de voormalig chef bedrijfsvoering geen windeieren gelegd.

Bij zijn ontslag afgelopen januari kreeg hij niet minder dan 58 miljoen dollar (bijna 42 miljoen euro) mee van het internetbedrijf. De tweede man in de pikorde was slechts vijftien maanden in dienst. Woensdag werd de gouden handdruk openbaar gemaakt. De vergoeding is twee keer hoger is dan het jaarsalaris van bestuursvoorzitter Marissa Mayer zelf. Zij ontving nog geen 25 miljoen dollar in 2013. 

Google Het bedrag ligt zo hoog doordat Yahoo De Castro flinke toezeggingen had gedaan om hem van zijn vorige werkgever Google te kunnen losweken. Yahoo bood hem zoveel geld om te voorkomen dat hij aandelen van concurrent Google zou aanhouden. De Castro verdiende zes ton per jaar bij Yahoo, dat hem in oktober 2012 had aangesteld. Yahoo vond de vergoeding afdoende en besloot hem geen bonus te geven, bleek woensdag. 

De Castro werd in januari op straat gezet door Mayer, die hem in oktober 2012 had aangesteld. Ze was ontevreden over de uitvoering van haar plan om de advertentie-inkomsten te vergroten. De Castro was daar verantwoordelijk voor. In toelichting op het ontslag van de De Castro had Mayer in januari toegegeven een fout te hebben gemaakt bij zijn aanstelling. 

Ze is niet van plan een vervanger aan te stellen. 

© Novum 2014
yahoo
henrique de castro
ontslagvergoeding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?