Allochtonen weggepest uit Haagse wijk (video)

algemeen
332
17 apr '14
Allochtonen die zich in de Haagse wijk Duindorp vestigen worden weggepest. Burgemeester Jozias van Aartsen is op de hoogte van de problemen in de arbeiderswijk.

Volgens de Telegraaf maakt de gemeente zich ernstige zorgen. Buurtbewoners van allochtone komaf vrezen voor hun veiligheid omdat hun huizen zomaar worden aangevallen door woedende buurtgenoten. Een harde kern brengt de aanvallen tot uiting met racistische teksten op muren en het ingooien van ruiten. Varkenskoppen worden bovendien opgehangen aan de gevels. Bewoners van de wijk draaien bewust harde muziek om geluidsoverlast te zorgen. 

Weggepest De terreuracties houden maar op een manier op: wegwezen. Zonder enige schaamte zeggen Duindorpers tegenover Omroep West dat buitenlanders 'hier niet horen'. Wellicht ontgaat het hen dat het hier ook om mensen gaat die hier geboren en getogen zijn en wellicht meer bijdragen aan Nederland dan zijzelf. 'Laatst stonden vier huizen leeg. En wie zetten ze daar in? Alle nationaliteiten behalve een blanke. En wat hebben de mensen in die straat gedaan, alle vier de ramen ingedonderd. Optreden, wegwezen!', schreeuwt een man.

Vestia is de woningcorporatie en geeft toe dat mensen inderdaad worden weggejaagd. Personeel van Vestia krijgt ook te maken met dreigementen. 'Vroeger waren Duindorpers al tegen nieuwkomers in de wijk. De laatste tijd richten ze zich meer en meer op allochtonen.'

© Redactie 2014
allochtonen
buitenlanders
discriminatie
den haag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?