Den Haag pakt racisme Duindorp 'hard' aan

algemeen
198
18 apr '14
Den Haag gaat 'hard en direct' ingrijpen tegen racisme in de Scheveningse wijk Duindorp.

Dat meldt de gemeente donderdag na berichtgeving van Omroep West. Uit een reportage blijkt dat allochtonen die in Duindorp komen wonen stelselmatig worden weggepest. "Afgelopen periode is er een toename geweest van het aantal incidenten gericht op voornamelijk nieuwe allochtone huurders van Vestia", schrijft de gemeente in een verklaring. "Dit gedrag tolereren we niet. Niet in Duindorp, niet in Scheveningen, nergens in de stad." 

Politie Of de politie-inzet in de wijk verhoogd wordt, wil een woordvoerder van de gemeente niet kwijt. "Dat zou de maatregelen ondermijnen", meldt een zegsman. "We zijn in ieder geval met de politie in gesprek." Een woordvoerder van woningcorporatie Vestia laat weten dat de incidenten 'zo snel mogelijk in de kiem worden gesmoord'. "We hebben bewoners opgeroepen om zich te melden op kantoor voor een gesprek", meldt een zegsvrouw. 

"Daarnaast vragen we huurders die last hebben van deze incidenten om aangifte te doen." Pestende mensen uit hun huis zetten is de allerlaatste oplossing, zegt de woordvoerder. "Dat gebruiken we alleen als laatste middel. Het is nu in ieder geval nog niet aan de orde in deze situatie." 

Domheid In de reportage van Omroep West komen inwoners van de Haagse wijk aan het woord die zeggen dat ze allochtone huurders wegpesten. Dat wordt bevestigd door de gemeente. Zo zijn ruiten van woningen ingegooid en hebben pesters hakenkruizen en graffitileuzen gespoten op huizen van allochtone huurders. 

Een buurtbewoner vreest dat er straks veel mensen met een 'boerka en kameel' in zijn straat komen wonen en keurt het geweld daarom goed. 


© Novum 2014
den haag
duindorp
racisme
discriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?