'Turkse Nederlander dreef Canadees meisje tot zelfmoord' (video)

algemeen
40
18 apr '14
Een Nederlander wordt ervan verdacht een naaktfoto op internet te hebben gezet van een 15-jarige meisje uit Canada, dat later zelfmoord pleegde.

Dat meldt de Canadese politie. Ze maakte in 2012 een einde aan haar leven omdat ze met de foto werd gepest en kwam wereldwijd in het nieuws door een filmpje dat ze op Youtube had gezet waarin ze haar verhaal vertelt met briefjes. Het gaat om een 35-jarige man die in januari werd aangehouden op een bungalowpark in Oisterwijk. Hij wordt ervan verdacht tientallen slachtoffers te hebben gemaakt in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Nederland.

De tieners werden via internet door de man benaderd en verleid tot het verrichten van seksuele handelingen voor de webcam. De voorlopige hechtenis van de man werd woensdag met drie maanden verlengd. De man heeft in het buitenland waarschijnlijk ook volwassen mannen opgelicht. Zij verrichtten seksuele handelingen voor de webcam in de veronderstelling dat ze contact hadden met een minderjarige jongen. 

De 35-jarige heeft de mannen vervolgens geld afgetroggeld door te dreigen de beelden aan de politie te overhandigen. De Canadese Amanda Todd zou door de Nederlander zijn overgehaald om voor een webcam haar kleren uit te trekken. Hij zette vervolgens een foto van haar borsten op Facebook, waarna het meisje werd gepest. 

De moeder van Todd is opgelucht dat een verdachte in beeld is. "Dit is de dag waarop we hebben gewacht", zei de vrouw geëmotioneerd tegen de Canadese pers. De verdachte bezit zowel de Nederlandse als de Turkse nationaliteit. Hij woonde alleen en heeft geen vrouw of kinderen. De man beroept zich volgens zijn advocaat Christian van Dijk op zijn zwijgrecht. De raadsman denkt niet dat justitie veel bewijs tegen zijn cliënt heeft. 

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Novum 2014
canada
turkse nederlander
chantage
amanda todd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?