Duizenden joden in Marokko voor joods paasfeest

marokko
23
18 apr '14
Hoewel de joodse regering nog een veiligheidswaarschuwing af gaf voor joden die naar Marokko reizen lijken de personen in kwestie maling te hebben aan de waarschuwing.

Ruim negenduizend joden zijn namelijk in Marokko om het joods paasfeest Pesach te vieren. Om de veiligheid te waarborgen hebben de Marokkaanse autoriteiten strenge maatregelen ingevoerd om de duizenden joden in de luchthavens te ontvangen. Joden uit de hele wereld - vooral uit de zionistenstaat Israël - kiezen ondanks de waarschuwingen voor Marokko als bestemming om het feest te vieren. 

Pesach duurt zeven dagen en begon afgelopen dinsdag bij zonsondergang. Het gros van de toeristen heeft een Marokkaanse achtergrond. Volgens Al-Massae zijn meer dan negenduizend joden inmiddels door de Marokkaanse grenzen gepasseerd. De veiligheidsmaatregelen die speciaal voor hen zijn ingevoerd hebben vooral te maken met grensovergangen en religieuze ruimtes van joden in verschillende plaatsen in Marokko. 

Bevrijding Joden vieren Pesach elk jaar om de bevrijding uit de slavernij onder Egyptische heersers te vieren. Marokkaanse joden hebben tijdens deze week ook een speciale dag. Op de laatste avond van Pesach vieren Marokkaanse joden namelijk het feest 'Mimouna'.

© Redactie 2014
marokko
pesach
joden
mimouna
paasfeest
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?