20 jaar cel voor Britse pedofiel in Marokko

marokko
8
18 apr '14
Het heeft even geduurd maar de 59-jarige Robert Bill heeft dan eindelijk de straf te horen gekregen die hem toekomt. Hij kreeg 20 jaar voor ontvoering en een poging tot het verkrachten van drie jonge meisjes.

Bill was docent in Noord-Wales en werd schuldig bevonden door een rechtbank in Tetouan. Zijn slachtoffers hoorden de zitting waarin het vonnis werd uitgesproken bij, meldt Mohammed Benaissa, hoofd van het Observatorium voor Mensenrechten in Noord-Marokko. Dat meldt persbureau AFP. De verdachte claimt onschuldig te zijn omdat er geen bewijs tegen hem is. Hij heeft tien dagen de tijd om tegen het vonnis in beroep te gaan. 

Boete Naast de 20 jaar gevangenisstraf moet hij een boete van 100.000 dirham betalen. 'Wij zijn blij met deze uitspraak, omdat het bescherming biedt aan kinderen en een waarschuwing is voor pedofielen', zei Benaissa. Bill werd in juni bij een tankstation in Tetouan gearresteerd toen oplettende burgers het geschreeuw van een zesjarig meisje hoorden. Zij waarschuwden snel de politie. 

Ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan de ontvoering van nog eens twee Marokkaanse meisjes voor zijn arrestatie. Bovendien had hij plannen om de meisjes te verkrachten.

Moeizaam Het proces tegen Bill verliep, tot grote frustratie van slachtoffers en betrokkenen, uiterst moeizaam. Zo trokken Marokkaanse advocaten zich terug uit de zaak en viel de pedofiel in maart flauw tijdens een zitting in de rechtbank. De voormalige leraar moest eerder ook in Groot-Brittannië zitten voor een soortgelijk vergrijp. Na zijn gevangenisstraf kwam hij in november 2012 aan in Ceuta. 

De Spaanse politie had destijds al een arrestatiebevel uitgevaardigd wegens ontvoering. Ook in Marokko maakte hij zich schuldig aan dergelijke misdrijven. De Marokkaanse autoriteiten hebben de straf op kindermisbruik en pedofilie fors zwaarder gemaakt. Dat kwam tot uiting in het vonnis van Bill.

© Redactie 2014
marokko
robert bill
noord-wales
pedofilie
pedofiel
tetouan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?