Marokkaanse Kemel (24) na week al weggepest uit Haagse wijk (video)

algemeen
181
18 apr '14
Wegpesttuig in de Scheveningse wijk Duindorp houdt de gemoederen flink bezig. Wijkbewoners blijken regelmatig allochtonen weg te pesten zodra ze er komen wonen.

Over het racistisch geweld kan ook de 24-jarige Kemel Boukich meepraten. De blijdschap na de toewijzing van een nieuw huis sloeg al snel om in een nachtmerrie. Zijn 23-jarige zusje Ibtissam doet samen met Kemel haar verhaal tegenover Marokko.nl: 'Mijn broer had net een week zijn huisje en was tevreden. Mijn moeder en ik gingen op een zondag helpen met schoonmaken. Bij het verlaten van zijn huis zijn er bakstenen en eieren gegooid'. 

Rot op! De verbouwereerde Kemel wist niet wat hij meemaakte toen hij maandag zijn ingegooide ruit zag. Hij deed aangifte van vandalisme maar kreeg nul op het rekest: 'Op het bureau zeiden ze dat er niet veel aan gedaan kan worden omdat er eerst een dossier opgebouwd moest worden', zegt Ibtissam. Dat de situatie ernstig is blijkt tijdens het repareren van het raam. Toen riep een buurtbewoner het volgende: 'Is de boodschap niet duidelijk? Rot op naar je eigen land'.

Ook hiervan deed Kemel aangifte. De dagen erna blijven buurtbewoners racistische leuzen roepen richting Kemel en andere allochtone Nederlanders. Omroep West kaartte de kwestie aan tijdens een veelzeggende reportage. Zonder enige schaamte geven bewoners toe dat allochtonen niet welkom zijn in Duindorp. 

Geen hulp De familie zegt ook niks te hebben gehad aan woningcorporatie Vestia. Zij weigerden de schade te vergoeden of een vervangende woning omdat de veiligheid van Kemel - die samen met zijn broertje in het huis gaat wonen - niet gegarandeerd kan worden na de recente ontwikkelingen. 'We laten het er niet bij zitten, dit is onacceptabel en moet aangepakt worden', besluit Kemel. 

© Redactie 2014
duindorp
marokkanen
racisme
discriminatie
den haag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?