Tiener overleeft vlucht in wielkast

buitenland
0
21 apr '14
Een 16-jarige jongen die zich had verstopt in de wielkast van een vliegtuig heeft een vlucht van vijf uur van Californië naar Hawaii overleefd.

Ondanks de vrieskou op ruim elf kilometer hoogte en het gebrek aan zuurstof bleef de jongen ongedeerd. Dat hebben de politie en de FBI zondagavond gezegd. De jongen was weggelopen van huis na een ruzie. Op videobeelden is te zien dat de jongen zondagochtend over een hek bij de luchthaven San Jose klom en richting een toestel van Hawaiian Airlines liep. 

Na geland te zijn in Maui kroop de jongen weer uit de ruimte voor het landingsgestel. Tim Simon van de FBI zei dat de jongen door personeel van de luchthaven werd aangetroffen zonder papieren. Volgens Simon mag de tiener van geluk spreken dat hij het er levend vanaf heeft gebracht. 

Bewusteloos "Hij was het grootste deel van de vlucht buiten bewustzijn", aldus Simon. "Hij kan zich de vlucht niet eens herinneren. Het is dan ook een wonder dat hij het overleefd heeft." De jongen wordt niet vervolgd. Wel is jeugdzorg ingeschakeld. 

© Novum 2014
hawaii
vs
californië
opmerkelijk
maui
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?