Amerika helpt Marokko in strijd tegen Tcharmil-bende

marokko
11
21 apr '14
De Marokkaanse veiligheidsdiensten hebben hun handen vol aan het fenomeen Tcharmil. Om de strijd vol te kunnen houden krijgt Marokko hulp van een Amerikaans instituut.

Dat meldt de Marokkaanse krant Al Massae. Een Amerikaans agentschap voor internationale samenwerking helpt de Marokkaanse politie in de grote steden. Grote groepen jongeren verenigen zich onder de naam 'Tcharmil'. Zij vormen gevaarlijke bendes die straatovervallen uitvoeren met grote messen, zwaarden en kapmessen. Voor een paar dirhams schromen ze niet om hiermee uit te halen. 

Deze jongeren genieten nationale- en internationale aandacht. Zo houdt Interpol de jongens in de gaten en gaf koning Mohammed VI een bevel aan de regering om de jongens hard aan te pakken. Volgens de bron kunnen Marokkaanse agenten een professionele opleiding krijgen voor de aanpak van stedelijke criminaliteit. De opleiding valt onder toezicht van verschillende internationale instellingen. 

Het agentschap maakt hierbij gebruik van het Institute for International Criminal Investigations (IICI), gevestigd in Den Haag. Het IICI zorgt voor deze opleidingen.

© Redactie 2014
marokko
tcharmil
criminaliteit
vs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?